Creamy Pasta

På lørdag som var lagde jeg en ny rett. I utgangspunktet er den inspirert fra en amerikansk matblogger jeg følger. Jeg elsker amerikanske matentusiaster! De lever seg så inn og skriver med en helt vanvittig passion og glede for det de driver med. The Pioneer woman, du er min helt! Anyways. Jeg lovet dere at jeg skulle dele oppskrift med dere hvis det ble godt. Og det syntes jeg selv at det ble.

Retten ble kanskje litt mer “barnevennlig” enn planlagt, men det passer jo egentlig helt perfekt for familier med små barn. Pluss at her går det an å leke seg litt med krydderne for å piffe opp smaken for de voksne.

Selvom jeg har tatt utgangspunkt i The Pioneer woman sin oppskrift på noe hun kaller “Penne a la Betsy”, så har jeg forandret den litt etter våre smaksløker.

Den største endringen er vel at jeg har byttet ut scampien med Kyllingfilet. Men her har du dine egne preferanser og begge deler kan fint brukes.

Dette trenger du: (2-3 personer)

♥ 275 g pasta Penne ♥ 2-3 kyllingfileter, i terninger ♥Olivenolje og litt smør ♥ 1/2 hønsebuljong eller 1 dl hvitvin ♥ 1 middels stor løk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1,5 dl tomatsaus. (jeg brukte Polpa pizzasaus på hermetikkboks) ♥ 1,5 dl Kremfløte ♥ Fersk Chili eller tørkede Chiliflak. ♥ Fersk Basilikum ♥ Parmesanost Hvitløksbaguetter, Focaccia eller vanlig baguette med smør.

IMG_1217

Slik gjør du:

Kok pasta til al dente. Ha gjerne litt salt i kokevannet. (spar på vannet etter pastaen er ferdig)

Kutt kyllingfilet opp i små terninger. Disse steker du i en blanding av litt olivenolje og smør. Salte og pepre. Jeg brukte litt paprikakrydder og chiliflak også. Sett til side når de er nesten gjennomstekt.

Samtidig koker du opp en halv hønsebuljong med 2,5 dl vann i en kjele for seg selv. (Dette Kun hvis du ikke vil bruke hvitvin, men heller bruke hønsebuljong)

I samme pannen som du stekte kyllingen steker du oppkuttet løk og finhakkede hvitløksfedd. Surr dette på middels varme til det er blankt. Ha oppi ca 1,5 dl med hønsebuljong eller ca 1-1,5 dl hvitvin og la dette koke inn litt.

IMG_1091

Når dette har surret og kokt inn kan du tilføre tomatsausen.

Kok i ca 3 minutter og hell deretter oppi fløten, rør godt sammen. Tilfør den stekte kyllingen og la den ligger å trekke i noen minutter på middels varme. Nå kan du smake til sausen med salt/pepper og eventuelt Chilikrydder. Finhakk fersk basilikum og ha oppi.

Til slutt vender du inn pastaen. Syntes sausen er litt for tykk så sper du bare med kokevannet som du sparte på fra du kokte pastaen. Husk å smake til.

Serveres med finrevet parmesanost, basilikumsblad og deilig brød til. Yammi!

IMG_1218

Del

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »