Roser ♥

Hei og hopp dere! ♥

201702052151577746_sbig

Er dere klare for en helt ny å fresh uke? Jeg liker mandager jeg! Ny start, nye muligheter! Dessverre er ikke formen helt bra i dag, men godt jeg hadde et innlegg klart for i dag da. Noen ganger er det veldig kjekt å være litt forut.

For å gjøre mandagen langt hyggeligere har jeg lagt til meg noen vaner. For det er vel ingen tvil om at mandagen har en litt kjedelig stemning hengende over seg! For å piffe opp blåmandag-stemningen litt så tar jeg meg en tur til blomsterbutikken å kjøper meg en frisk bukett med blomster, eller gjerne roser. Da har jeg dem hele uken igjennom å kan glede meg over dem hver eneste dag. Får de riktig behandling så varer dem til langt over helgen.

Når det er sagt så er jeg på ingen måte noen ekspert når det gjelder blomster eller planter generelt. De som kjenner meg ville ledd hvis jeg sa at jeg laget dette innlegget. For jeg er virkelig dårligst i verden på å holde dem i live. Men jeg har opp igjennom de siste årene hatt endel rosebuketter, så jeg har likevel samlet opp litt erfaring.

Her kommer noen av dem:

♥ Skråsnitt rosene. Fjern bladene nederst på stilken, så ingen blader kommer under vann. Da råtner bladene å lager dårlig bakterieflora i vannet + at vannet blir fort missfarget og stygt.

♥ Som jeg nevnte, skråsnitt rosene. Jo lenger snittoverflate jo mer vann tar stilken opp.

♥ Roser liker å stå kaldt. Så hvis du husker på det, sett dem i kjelleren eller på en kald plass om nettene. Da holder bukettene MYE lenger.

♥ Når rosene begynner å bli slappe, skrå snitt dem på nytt. Ofte tar jeg dem oppe helt ved selve hode å legger dem i vannbad i steden. Det er jo så fint! Å de he holder i mange dager til på denne måten. Bytt ut vannet med nytt vann og ha gjerne en ny pose næring i det.

♥ Hvis en av rosene dør tidligere enn de andre, fjern den fra buketten. Da forhindrer du at bakteriene sprer seg til de andre rosene.

♥ Bruk kaldt vann i vasen! Og ta gjerne til å med noen isbiter oppi hvis du har tilgang. Da holder temperaturen seg mye lenger. Fra gammelt av sa de at man skulle dyppe den snittede stilken i kokende vann, men det har de gått bort fra igjen.

♥ Bruk en vase som er 100 % ren. Da unngår du bakterier og rester fra gamle blomster.

♥ Bruker du en oasis bør du bløtlegge den i en bøtte. Når den synker til bunn av seg selv er den gjennomtrukket av vann og klar til bruk. Ha gjerne rosemiddel i dette vannet. Igjen bruk kaldt vann.

♥ Tilfør litt salt i vannet. Salt oppfordrer cellene i planten til å «drikke» mer vann.

♥ Har vannet likevel blitt litt møkkete, så heller du bare oppi en liten kork med klorin, den gjør underverker. I promise!

201702052158098508_sbig

201702052159584906_sbig

Håper du plukket opp et tips eller to. Jeg lover å oppdatere listen fortløpende hvis jeg kommer på noe som mangler. Eller hvis jeg gjør meg noen nye erfaringer. ♥

Ønsker deg med dette en strålende mandag!

Vi snakkes ♥

Del