Walk in closet

Når vi pusset opp og bygde tilbygg på huset hadde vi (les, jeg) en klar plan om hva jeg skulle ha. Et stort walk in closet! Jeg har mye tid bak meg i USA og helt fra første gang jeg besøkte tante og onkel i Indiana i 1995 har det stått høyt på ønskelisten min. Et helt eget rom til klær, som har direkte inngang både til soverom og til bad! Altså! Det er drømmen og heldigvis var Stian enig.

Klesskapet har faktisk ikke sett slik ut som på disse bildene hele tiden. Det vet nok de som har fulgt meg lenge på Instagram. Ca 2 år etter vi flyttet inn gjorde jeg en stor forandring som jeg aldri har angret på.

Men først litt praktisk om garderoben. Innredningen er fra Ikea og serien heter Pax. Pax-serien har vært i mange år, og flere av reolene brukte jeg i det gamle huset vårt.

Det nybygde rommet er på ca 9 kvadratmeter og her har vi innredning på to av veggene. På den tredje veggen har jeg sminkebordet mitt og en ottoman. (Enda en plass jeg klarer å bygge store fjell av klær). Ser du de to reolene i midten? De aller bredeste på 1 meter med kurver på toppen? De hadde jeg med meg fra det gamle huset og de fikk plass midt på langveggen. Deretter gikk jeg inn i tegneprogrammet til IKEA og tegnet opp resten av rommet. Alt du trenger for å gjøre det er målene på rommet du vil innrede. Her finner du planpleggeren til IKEA.

I utgangspunktet så garderoben slik ut:

Bøk  farget og uten dører. Alt skulle være åpent og lett tilgjengelig. Men så etter en stund fikk jeg lyst til å lukke igjen skapene. Følte det ble mer ryddig på den måten. Pluss at jeg ble aldri komfortabel med fargen. Men når man har brukt så mye penger på en relativt stor innredning, er det ikke bare å bytte den ut heller! Derfor tok jeg malekosten fatt og satte igang et prosjekt jeg aldri trodde jeg skulle bli ferdig med. Alt av hyller, skuffer og skaper skulle males hvitt. Stuen vår så ut som om noe hadde eksplodert! Hyller og skuffer overalt! Det er litt av en logistikk å få dette til, for selvom det er enkle og slette flater så er det tidkrevende og veldig store flater. Men med en god porsjon tålmodighet og rikelig med tid kom jeg omsider i mål.

Jeg malte alt hvitt, først med sperregrunning deretter med Lady eggehvit halvblank. 2 strøk. (Om ikke jeg husker helt feil) Blankheten på malingen valgte jeg fordi at det var viktig for meg at den skulle være enkel å rengjøre. Jo mattere maling, jo vanskeligere å rengjøre.

Deretter kjøpte jeg disse dørene og monterte på disse håndtakene. Jeg trengte virkelig også et speil på dette rommet så valget endte med speildør til hjørneskapet.

Jeg angrer virkelig ikke på oppgraderingen jeg gjorde. Selvom det var tidkrevende å massevis av jobb så er alt verdt det til slutt. Dette er et av mine favoritt rom i hele huset ♥

Som du ser er noe åpent og noe lukket. Men der klærne henger har jeg lukket igjen, mye på grunn av støv. Det gjenstår fortsatt et par ting her inne som skal ferdigstilles og det er listing langs gulvene og langs taket ned mot skapene.

Hva syntes du? Var det finere før oppgraderingen eller etter? 🙂

I dag er det søndag og dagen har blitt brukt på sofaen med maraton av serier. Gårsdagen var så fin, med de fineste jentene på jord! Vi pratet bort time etter time og glemte alt annet. Akkurat slik det skal være med gode venner ♥

Jeg håper helgen deres også har vært strålende. I morgen er det mandag og ny uke igjen! Dagene flyr!

Del

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »