How I edit my Instagram photos

Nok en arbeidsuke er historie og ukens beste dag, etter min mening er endelig kommet! Jeg har allerede feiret med et stort glass iskald Pepsi Max og har storkost meg med å sove litt lenge. Vi jobber senvakt i dag også, så vi har ikke helg riktig enda, men klokken 22:00 i kveld da sjenker jeg meg et glass vin, hiver beina opp i sofaen under teppe og feirer at det er helg for oss også.

Jeg får veldig mye spørsmål om hvordan jeg redigerer mine Instagram bilder, og tenkte jeg ville lage et eget innlegg dedikert kun til det. Jeg syntes selv jeg har blitt litt “flinkere” til å være openminded når det gjelder bildelys. Før knipset jeg bilder som en gal på et visst klokkeslett på døgnet, men livet skjer og det er nesten umulig å gjennomføre det i hverdagen. Man er ikke alltid hjemme fra 16-16:30 hver dag, liksom. Dog er dette det beste tidspunktet for meg å ta bilder på for da er lyset helt perfekt i mine øyne.

Kamera jeg bruker er et speilrefleks og heter Canon EOS 70D. Sinnsykt glad i kamera mitt, og det holder til mitt bruk. I dag bruker jeg en Tamron linse, men jeg ønsker meg en ny linse, så heldigvis er det ikke lenge til nissen forhåpentligvis sklir ned pipa med noen godbiter i sekken sin. Haha. Eller for å si det sånn, så ønsker jeg meg penger til ny linse til jul.

Anyways, jeg la i går ut et bilde av kjøkkenet på Instagram, og nå tenkte jeg at jeg ville punktvis vise trinn for trinn hvordan jeg redigerte det bilde. Det er en annerledes og kanskje tungvinn måte å gjøre det på, men det er slik jeg har funnet min “greie”. Jeg gjør som regel kun den første biten, altså redigerer i Instagram. Men noen ganger er jeg ikke fornøyd å da tar jeg det et steg videre.


Det første jeg gjør er å åpne ønsket bilde i Instagram. Trykker på rediger i bunn av skjermen. Dermed sveiper jeg tommelen min helt til enden av alternativene til “Skarphet”. Jeg gjør det ALLTID i denne rekkefølgen. Jeg drar skarphet til 100%. Always. Trykk på ferdig.

IMG_5361
IMG_5362

Deretter sveiper jeg mot venstre slik at jeg kommer til den rubrikken som heter “Høylys”. (“Skygger” unngår jeg 99% av gangene fordi jeg ønsker så klare og skarpe bilder som mulig). Jeg drar nesten alltid langt ned på høylys, fordi jeg syntes selv at stearinlys osv kommer mye bedre frem på den måten. Så er det bort på rubrikken “Varme”. Her drar jeg også tommelen mot venstre for å lage bildene “Kaldere”.

IMG_5363
IMG_5364

Deretter kommer steg 3; “Lysstyrke”, den drar jeg alltid mot høyre for å lage bilde lysere. Her kommer det litt “rare” inn. Hvis jeg ikke er 100% fornøyd med bilde på dette tidspunktet, fortsetter jeg redigeringen i Iphone sitt program. I såfall tar jeg en skjermdump av det aktuelle bilde.

IMG_5365
IMG_5366

Skjermdumpen bruker jeg som sagt videre i redigerings programmet på Iphonen min. Jeg åpner bildeappen min og finner skjermdumpen jeg nettopp har tatt. Trykker på rediger øverst i høyre hjørnet. Begynner med glans, deretter eksponering også lysstyrke. Alle sammen drar jeg bitte litt opp. Deretter går jeg på Farge -> Fargestikk, og drar tommelen bittelitt ned. Så bilde får enda en litt kaldere look. Dette finjusterer jeg for alle bildene jeg legger ut. Åja, noen ganger overdriver jeg. Det kan bli for kaldt. Jeg vil at det skal være hyggelig lys på bildene, om det lar seg gjøre.

IMG_5369
IMG_5370

Når jeg er ferdig med redigeringen og ser meg selv fornøyd med bilde, lagrer jeg det, åpner Instagram appen igjen og velger det ferdig redigerte bilde klart til å poste. ♥

Håper dette var enkelt forklart, og at du kanskje fant det nyttig. Om det skulle være noe du lurer på så er det selvfølgelig bare å spørre ♥ Alle bilder er forskjellige, og det hender jeg er innom både kontrast og metning også. Men det hører sjeldenheten til. De andre rubrikkene bruker jeg ikke.

Med det ønsker jeg deg en riktig god fredag videre, så snakkes vi lenger ut i helgen!

GOD HELG!

Del

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »