Saturday night dinner party

Hei i mandagen alle vakre! Først og fremst er jeg veldig lei meg for at dette innlegget ble såpass forsinket som det ble! Planen var at det skulle postes på lørdag, men dessverre går ikke alt etter min plan bestandig. Jeg hadde litt mange ting jeg skulle rekke før de fine gjestene kom, og da klokken bikket 18:30 skjønte jeg selv at tiden ble litt knapp.

På lørdagen inviterte vi familien på skalldyrlag. Stian er ivrig på hummerfiske, og selvom det ikke var selvfisket hummer på bordet denne dagen, var det både krabber, reker og trollkrabbe som ble servert. Det ble en helt fantastisk kveld med kortreist, deilig mat og med de fineste folka jeg vet om.

Til dessert lagde jeg sitron fromasj med hjemmelaget tynne kjeks. Det passer godt med en frisk dessert til skalldyrskvelder. Som Ole Martin alltid påpeker i 4 stjerners middag må det være noe sprøtt til. Kjeksene ble ikke helt vellykkede, men sprø – det ble de 😉 Øvelse gjør mester, og en dag når jeg har knekt koden,  tenkte jeg å dele oppskriften med fremgangsmåte her på bloggen.

Bordet dekket jeg på fredag formiddag slik at det sto klart. Vi jobbet frem til 22:00 på fredagskvelden så da er det ikke veldig mye tid igjen til slike ting. Her kommer et bildedryss av bordekkingen ♥

Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å bruke kreativiteten og kun bruke ting til borddekkingen som jeg allerede hadde i huset. Duken er faktisk en gardin, serviset er fra Tilbords og Van Roon. Gullbestikket er fra Kitchen, sløyfene har jeg laget enkelt selv, og serviettene fant jeg i serviettskuffen min. Men regner egentlig med at dem er kjøpt på Nille. Og tilslutt, de brune lyktene er fra Mestergrønn, de skaper et utrolig fint og lunt lys, skikkelig høst ♥ Jeg må si meg fornøyd med resultatet, det ble et høst-bord med lune jordnære farger og med innslag av grønt.

Dog skal jeg innrømme en ting, og det er at før gjestene kom ombestemte jeg meg i siste sekund når det gjaldt duken. Reker og skalldyr kan være litt grisete, og det spruter når man renser osv. Så jeg fant ut at det mest praktiske var å ta den vekk. Og selvom det ikke nødvendigvis ble noe særlig synlig gris, så er jeg glad for at jeg gjorde det likevel.

Nå har jeg nettopp kommet inn døren hjemme etter endt arbeidsdag. Jeg tenkte jeg skulle ta meg en liten strekk før jeg setter i gang med litt praktisk. Muligens på tide å rydde vekk utemøblene blant annet. Hehe.

Jeg håper du likte bordet og blir veldig glad om du legger igjen et ord om hva du syntes. ♥

Ha en kjempefin mandag dere!

Del

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »