Ostehorn med urter

Det er onsdag og vi er allerede halvveis ut i uken. Snøen daler ned denne januar dagen og det er egentlig ganske så huskaldt. Jeg har fyret i peisen og tent masse lys, og tenkte derfor at det var en perfekt dag å dele en knasende deilig oppskrift med dere. Nemlig nystekte ostehorn! Jeg husker første gang jeg smakte disse, det var når jeg var syk for flere år siden og verdens beste venninne Frida kom på besøk og bakte disse til meg. Etter det har jeg vært helt frelst! De er så utrolig gode!

NB! Utskriftsvennlig versjon finner du i bunn av innlegget

Dette trenger du:

❥ 5 dl melk ❥ 100g margarin ❥ 50 g fersk gjær ❥ 1 dl sukker ❥ Ca 14 dl hvetemel ❥ 1 ts salt ❥ 1 egg ❥ Ost etter ønske ❥ Skinke etter ønske ❥ Provence krydder ❥ sesamfrø ❥ Eventuelt tomatsaus.

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 °C.

Smelt smør i en kjele. Når smøret er nesten smeltet har du oppi melken, platen kan stå på medium varme. Varm opp til alt smøret er smeltet. Hvis blandingen blir for varm kan du sette den i kaldt vann i kummen for å kjøle ned fortere. Den skal holde ca 37 grader. Det vil si ca sammen temperatur som fingeren din.

I en miksebolle har du sukker og salt sammen med gjæren som du deler opp i små biter. Når melkeblandingen har riktig temperatur heller du den opp i miksebollen og rører godt om med en ballongvisp. Helt til gjæren og sukkeret kjennes som løst opp. Sett bollen på plass i maskinen hvis du skal bruke det og start på lav hastighet. Tilfør litt og litt mel. Jeg kjører alltid på relativt lav hastighet frem til alt melet er blandet inn slik at jeg unngår melsky. Deretter kjører jeg opp hastigheten og elter deigen i minimum 5 minutter. Jeg liker å elte gjærdeig lenge og godt.

Sett deretter deigen til heving en lun plass. Heves i ca 1 time.

Når deigen er ferdig hevet deler du den i to ca like store deler. Kjevle ut i en sirkel og bruk pizzahjulet til å dele opp i trekanter som du ville gjort med en pizza. Denne gangen valgte jeg å lage 6 trekanter per deig. Legg på godt med ostskiver og skinke. (Jeg brukte revet pizza skinke). Du kan også begynne med en pizza saus om ønskelig, men jeg har aldri brukt det. Kun ost og skinke + litt provence krydder inni. Deretter rulles de sammen til horn. (Begynn ytterst, altså på den brede siden og rull innover). Etterhev i 30-40 minutter.

 

Pisk sammen egget og pensle dem. Strø godt med sesamfrø, pluss litt ekstra urtekrydder. Hvis du er like glad i ost som jeg er, kan du drysse litt ekstra ost på toppen også 😉 Stekes til de har fin farge. Ca 10-15 minutter. Hold et godt øye med dem underveis.

 

Tips:

 • Denne gangen skulle jeg lage hornene slik at jeg kunne steke dem morgenen etter. Dvs at jeg skulle heve dem i kjøleskapet. Kaldheving krever at du bruker mindre gjær, så jeg brukte en halv pakke med gjær, isteden for hele. Resultatet ble helt perfekt! De hevet en time. Jeg bakte dem ut og lagde horn. Satt dem på et bakebrett i kjøleskapet over natten og tok dem ut i god tid før frokosten dagen etter, slik at de ble romtempererte. Penslet og krydret dem før jeg satte dem inn i ovnen. Altså himmel så godt der med fersk gjærdeig!
 • Hvis du ikke har Provence krydder kan du bruke de tørkede urtene du har; Oregano, basilikum, timian eller rosmarin er alle veldig gode på disse herlighetene.

Bon Appetit ♥

Ostehorn
Yields 12
Deilige nystekte ostehorn til helgefrokosten!
Write a review
Print
Prep Time
2 hr
Cook Time
15 min
Total Time
2 hr 15 min
Prep Time
2 hr
Cook Time
15 min
Total Time
2 hr 15 min
Ingredients
 1. 5 dl melk
 2. 100 g. margarin
 3. 50g. Gjær
 4. 1 dl sukker
 5. 14 dl hvetemel
 6. 1 ts salt
 7. 1 egg
 8. Ost
 9. Skinke
 10. Provencekrydder
 11. Sesamfrø
Instructions
 1. Varm opp stekeovnen til 200 grader Celsius.
 2. Smelt smøret i en kjele og ha melken oppi samme kjelen. Varm opp til 37 grader. Blir den for varm, må du avkjøle den før du har i gjæren.
 3. Ha sukker og salt i en miksebolle sammen med smuldret gjær. Tilfør så smør og melkeblandingen oppi miksebollen og rør godt til det kjennes ut som alt er oppløst. Sett bollen på plass i maskinen og start eltekroken på lav hastighet. Tilfør melet til deigen har fin og passe konsistens. Øk hastigheten på mikseren når alt melet er mikset inn. Elt i minimum 5 minutter.
 4. Sett deigen til heving 1 time på en lun plass.
 5. Del deretter deigen i 2 emner. Kjevle ut til en stor sirkel (sirkelen er passe tykk ved 0,5 cm.) som du skjærer med pizzahjul til ønsket antall horn. (8 eller 6 er passe per sirkel). Skjær den som du ville skjært pizzatrekanter.
 6. Ha på osteskiver, skinke og provencekrydder og rull deretter sammen til horn.
 7. Begynn ytterst og rull innover slik at du avslutter med den smale siden.
 8. Etterhev i 30-40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og dryss på krydder, sesamfrø og ekstra ost om ønskelig.
 9. Stekes i 10-15 minutter. Pass godt på de siste minuttene.
Notes
 1. Hvis du ikke har Provence krydder kan du bruke de tørkede urtene du har; Oregano, basilikum, timian eller rosmarin er alle veldig gode på disse herlighetene.
Eileen Stulen http://eileenstulen.org/
Del

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »