Before and after part 1

Hei og fin lørdagskveld til deg!

I dag tenkte jeg å puste støv av en spalte jeg lagde på den forrige bloggen min «Sweethomeliving». Når jeg i fjor laget meg ny blogg, fikk jeg (dessverre) ikke flyttet den gamle bloggen fra den daværende plattformen til den jeg har i dag. Dette resulterte i en helt ny start for meg.  Jeg var såvidt igang med denne spalten rett før jeg byttet plattform, og tenkte derfor at det passet fint å ta den frem igjen nå. Innleggene kommer til å gå ut på å vise dere rom for rom, før og etter vi totalrenoverte hjemmet vårt for 4 år siden. Både utvendig og innvendig. Jeg skal prøve å komme med disse innleggene ca 1 til 2 ganger i måneden fremover. 

Først litt kort fortalt om huset vårt. Huset vårt kjøpte vi høsten 2013 av en eldre mann som hadde bodd her siden byggeår (1969). Huset har en fantastisk beliggenhet med både utsikt over sjøen og veldige gode solforhold. Det ligger helt på tuppen av en ås, ganske høyt opp. Vi ser havet, Breviksbruen samt Grenlandsbruen og vi har fin utsikt over isbyen Brevik. Solen går ned ca 22:30 på Sankthans aften, noe som betydde mye og var veldig viktig for oss. Men det vi samtidig innså på dette punktet var at selvom huset var godt bevart og vedlikeholdt i alle disse årene, var det likevel et behov for fornying og oppgradering. Vi rev derfor ned alt som var, til kun reisverket på huset sto igjen. Da begynte et skikkelig oppussingseventyr. 

I dag tenkte jeg å begynne med soverommet vårt. Massevis av før, underveis og etter bilder. ☺️

BEDROOM BEFORE

hus oppussing div 223
hus oppussing div 239
hus oppussing div 245

Her ser dere soverommet vårt slik det var før. Siden vi visste at denne «utestuen» skulle rives ble dette som en arbeidsbrakke for oss mens vi pusset opp selve huset innvendig.  Dette ble da pauserommet vårt og arbeidsplassen hvor vi sagde og gjorde slike ting som støvet mye. Dette var for å unngå at alt støvet skulle legge seg på det som var nyoppusset og ferdig. Jeg får helt vondt i magen av å legge ut slike bilder. Bildene er skeve, tatt med mobil, de er mørke og alt er bare galt. Men slik var jo realiteten, og til syvende og sist så er jeg bare glad for at jeg husket å ta bilder underveis! Disse bildene skal følge med oss livet ut! 


BEDROOM ON IT’S WAY

Ting begynner sakte, men sikkert å ta form. Det nye tilbygget kommer på plass. Planen med dette tilbygget var veldig enkel. Dette skulle kun bli Soverom + Walk in. Med egen inngang til badet, direkte fra soverommet. Mens guttene holder på utvendig begynte vi jentene innvendig. Det skulle tapetseres, lages skillevegg som delte walk-in fra soverom samt egen inngang inn til badet. Og det skulle legges både parkett og tak. I tillegg holdt elektrikerne opp med å legge strøm. Det var litt av en kabal på et punkt. Men det var jo så gøy når ting begynte å ta form!

TIPS!! Hadde vi gjort dette i dag, hadde jeg tatt et par valg på nytt. Men en ting jeg har fått øynene spesielt opp for i etterkant, det er istedenfor å skille walk in fra soverommet med en vegg, skulle jeg gjerne laget denne veggen i glass med smijern isteden. Litt sånn industrityp. Dette er virkelig lekkert, siste skrik og ikke minst ville det gitt rommet enda  mye større effekt! For med glassvinduer inn til et annet rom vil jo alt føles mye større! Per dags dato lar det seg ikke gjøre å bytte ut her hos oss. Men om du står foran en oppussing vil jeg at du skal ha med deg dette tipset videre. Store åpne flater, med oppdeling ved hjelp av glass. Det er drømmen!  (Jeg skal lage et eget innlegg som inspirasjon for nettopp dette).


BEDROOM AFTER

Noen ganger føler jeg at jeg må klype meg selv i armen å tenke over hvor heldige vi faktisk er. Uten fantastisk god hjelp fra nær familie og venner så hadde vi aldri kommet dit vi er i dag med huset. ♥

IMG_2263
201702152033193857_sbig
201702152143518829_sbig
IMG_2691

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
201702152141005395_sbig
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b687
IMG_2281

Vi er fornøyd med soverommet og vi er veldige glade for at vi valgte å ta den jobben med å bygge nytt tilbygg. Som jeg nevnte lenger opp er det et par ting jeg kunne tenke meg og gjort annerledes hvis vi skulle gjort det i dag. Men det er virkelig ikke mange tingene. 

 1. Glassvegg som skiller soverom fra Walk in istedenfor hel vegg. Dette både for romfølelsen og synets skyld.
 2. Kunne tenkt meg en mørkere tapet siden det er et soverom. Hele den ene veggen er en stor foldedør, som slipper inn veldig mye lys. I dag bruker vi lystette gardiner, i en mørk farge.
 3. Parketten vi har lagt elsker jeg sinnsykt høyt! MEN jeg kunne godt tenke meg vegg til vegg teppe på soverommet. Så varmt, mykt å deilig å sette føttene ned på om morgenen når det er iskaldt ute!  Dette er selvfølgelig noe det går an å gjøre noe med hvis vi setter det på prioriteringslisten en gang i fremtiden. Punkt nr 4398. LER! 😄

Det var de tingene jeg kom på nå. Og som dere kanskje har lest på bloggen i det siste så tenker jeg å ha soverommet som et fokus fremover. Jeg skal legge sjelen min i å gjøre dette rommet skikkelig lunt og fint. Jeg har prioritert stue og kjøkken veldig lenge. Nå er det soverommet sin tur. 

Og med det vil jeg ønske dere en riktig fin kveld! Nå er klokken 21:30 på lørdagskvelden, og siden jeg (som vanlig) brukte 2 timer lenger på dette innlegget enn planlagt blir det sen middag her i huset. Det står entrecote på menyen med parmesandryste poteter og grønnsaker. Mums! Skikkelig lørdagskos. 

Del

2 Kommentarer

 1. Åse
  januar 14, 2018 / 12:48 am

  Flott innlegg, forsett med sånne de er superkjekke❤️Elsker stilen din så inspirerende, fin lørdag til deg🌟

  • Eileen
   Forfatter
   januar 14, 2018 / 12:56 am

   Så utrolig hyggelig tilbakemelding 😀 Sånt blir jeg glad av ❤️ Tusen takk Åse ☺️ Ha en riktig fin søndag 😘

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »