Potatoes and Herbs

Hei tirsdag! For et par kvelder siden laget jeg noe som falt i smak både hos Stian og jeg. Poteter er utrolig godt, og jeg elsker å utforske nye potet retter. Da jeg så denne oppskriften bestemte jeg meg for å lage den, men siden jeg ikke var veldig lysten til å dra på butikken brukte jeg det jeg hadde i hus isteden og komponerte min egen lille potetform. I utgangspunktet vil jeg også legge til at friske urter i denne retten er nok enda mye bedre enn tørkede. Men noen ganger tar man det man har, og det smakte veldig godt, selv med de tørkede urtene. 

//Utskriftsvennlig versjon finner du i bunn av innlegget 

Dette trenger du:

❥ Mandelpoteter ❥ 4 SS smør ❥ 2 hvitløksfedd ❥ Grovkvernet salt og pepper ❥ 0.5 ts tørket timian ❥ 0.5 ts tørket rosmarin ❥ 0,5 ts basilikum ❥ parmesan eller ost til eget ønske ❥

Slik gjør du:

Ovnen varmes opp til 220°C over og undervarme.

Begynn med å kok opp potetene i saltet vann til de er passe møre. Avhengig av størrelsen på potetene. Mine kokte i underkant av 15 minutter. Smelt smøret i en kjele, og bland deretter oppi hakket hvitløk sammen med urtene. rør godt om. Når potetene er ferdig kokt og passe avkjølt, legger du dem ut på et bakebrett kledd med bakepapir. Jeg penslet deretter alle potetene med hvitløks/urtesmøret. Pensle dem godt inn, sett resten av smøret til side. Ta et glass eller en kopp og mos poteten litt med bunnen av koppen. Slik at den sprekker godt opp og blir flatere isteden for rund. Når jeg hadde gjort dette med alle potetene drislet jeg resten av urtesmøret over potetene. Krydret godt med grovkvernet salt og Pepper. Ha tilslutt litt revet ost eller revet parmesan over. Stek i ovnen til poteten begynner å bli litt crispy og osten er gylden. Ca 20 minutter.

Tips:

 1. Hvis du har bladpersille eller kruspersille liggende så går det utrolig godt sammen med hvitløk. Finhakk persillen og dryss den over de nystekte potetene. Mums! 
Urtepoteter
Serves 3
Deilige urtestekte poteter med ostedryss
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
 1. Mandelpoteter
 2. 4 SS smør
 3. 2 hvitløksfedd
 4. Grovkvernet salt og pepper
 5. 0.5 ts tørket timian
 6. 0.5 ts tørket rosmarin
 7. 0.5 ts tørket basilikum
 8. Parmesan eller ost etter eget ønske
Instructions
 1. Kok potetene møre i saltet vann. Ca 15 minutter. Deretter må de avkjøles litt.
 2. Smelt smøret i en kjele og bland inn finhakket hvitløk og urtene.
 3. Når potetene er passe avkjølt legger du dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
 4. Pensle alle potetene godt med urtesmør.
 5. Mos dem med en kopp, eller potetstamper til de sprekker og blir flatere.
 6. Når det er gjort drisler du over resten av urtesmøret.
 7. Krydre godt med grovkvernet salt og pepper.
 8. Dryss litt parmesanost eller annen type ost over.
 9. Stek i ovnen i ca 20 minutter. Til osten begynner å bli gylden.
 10. Serveres varme, gjerne med hakket persille over.
Eileen Stulen http://eileenstulen.org/
Del

Blogglisten.no

Blogglistenhits
Translate »